Auktion – Bonde 3

av Werner

Så har ytterligare en laddning mynt från Ericsberg gått under klubban. Humöret verkade på topp hos de flesta och budgivningen var hård om många objekt. Då det rör sig om mynt som inte varit ute på marknaden på mycket länge (vissa kanske aldrig) så är det naturligtvis något extra. Bara detta faktum kanske är värt någon krona extra för vissa. Det är dock inte bara ett spännande och varierat material som bjuds ut, det kommer även ut en del nyheter i form av nya krontyper och andra spännande varianter. Katalogerna blir därmed oumbärliga referensverk i framtiden.

Lika mycket som det är ett tillfälle att förvärva fina objekt, lika mycket är det en social tillställning. Det var då ingen som led brist på samtalsämnen under lunchen. Vem kunde låta bli att nämna det polska provmyntet från 1593 som klubbades för 440 000 kr (+ prov.)

Tror inte att arrangörerna blev missnöjda med tillställningen. Många av inroparna fick nya ögonstenar till sina samlingar och några lyckades till och med fynda.

Jag får säkerligen anledning att återkomma till denna auktion lite senare men nu ska jag vila upp mig inför morgondagen med myntmässa på Kungl. myntkabinettet.

Annonser