KMK har ny hemsida

av Werner

Jag tog en liten stund i dag för att surfa runt på Kungl. Myntkabinettets nya hemsida. Man kan väl lugnt säga att det är ett lyft. Visst känner man igen mycket av innehållet, men tokigt vore det väl annars. Vissa saker bör ju finnas där och man kan inte begära att de ska skriva om hela faktadelen. Det finns lite nytt, fler bilder, en snyggare, modernare och bättre layout.

Nu behöver inte kabinettet tysta stå bredvid medan Riksantikvarieämbetet och Historiska museet med sina trevliga, livaktiga och välbesökta sidor hela tiden aktiverar sig. Det finns potential att närma sig sina statliga syskon. Det utlovas även ett galleri med bilder på objekt från samlingarna.

På första sidan kan man räkna ut penningvärdet på valfri summa från 1873 och utvecklingen fram till i dag eller annat år. Sedan återstår väl en funktion – att kunna söka i samlingarna som man kan göra på kabinettet i Uppsala, Historiska museet, Armémuseum med mera. Visserligen finns en del att hitta på Historiska museets hemsida då de två museerna har gemensamt inventarium. Men det är inte så mycket.

Hur som helst är det mycket trevligt att det blev en ny sida som dessutom är snygg och trevligt.

Annonser