God fortsättning!

av Werner

Jag önskar alla bok- och myntdiggare en god fortsättning på det nya året.

Visst kan vi se tillbaka på ett fantastiskt år med spännande mynt- och bokauktioner. Harald Nilsson utnämndes till hedersdoktor i numismatik och det slogs nytt prisrekord på svenska mynt, ni minns inlägget om 8 dalern som gick på Bukowskis. Allt detta blandades med snackisar om skattplundring, prisutveckling, nya enkronan med mera. Spännande nya publikationer kom under 2009. Framför allt bör väl de aktiva klubbar nämnas som kom med sina egna fantastiska alster; Skilling banco med Numismatiska axplock och Numismatiska klubben i Uppsala med Samlad Glädje 2009.

Böckerna går att beställa på respektive hemsida: NKU och MKSB

Även inom förordningsvärlden slogs det rekord i fjol. En lycklig ny ägare fick betala över 30 000kr för en medicinal-taxa från år 1699. Svenskt prisrekord för plakat! Detta exemplar såldes på Stockholms auktionsverk på höstens bokkvalité.

Om mina spådomar slår in kommer även 2010 bli ett mynt- och bokår utöver det vanliga. Vi kan inleda med lite information om fortsättningen på bokserien ”Den svenska mynthistorien” som ser ut att komma till mars.

Följ länken för mer information.

Som sagt – god fortsättning!

Annonser