Klubbmöte i Uppsala

av Werner

I torsdags hade vi ett synnerligen trevligt klubbmöte i Uppsala. Det bjöds på fyra stycken små kåserier i olika numismatiska ämnen. Först ut var Eric Knutsson som talade om Carl XVI:s tiokronorsmynt. En djuplodad undersökning i olika avvikelser på våra moderna tiokronor. Sedan hade vi Kjell Holmberg som gav oss en översikt över myntningen i Götaland omkring 1150 till 1260.

Sven-Erik Olsson gav oss en översikt över medaljsamlande. Han gav även litteraturtips och hade med sig några medaljer att visa upp. Det för mig mest okända ämnet stod Curt Ekström för som talade om det Sassanidiska riket och dess mynt. En insiktsgivande historielektion i dess bästa bemärkelse.

Även Dan Carlberg var på plats för att berätta lite om Myntauktioner i Sverige AB. Med sig hade han även den Palmstruchsedel från 1666 som bjuds ut på kommande auktion (objekt Nr 886). Det var mycket trevligt att få se den även om den med sina 175 000kr i utrop nog hamnar hos någon annan ny glad ägare.

Harald Nilsson som inte bara nyligen blivit hedersdoktor utan även utsetts till hedersmedlem i Numismatiska klubben i Uppsala bjöd på tårta. Den måste ha varit mycket populär då jag inte han få fram kameran förrän den var borta.

Ett synnerligen trevligt möte med en härlig bredd på ämnen och diskussioner.