Aurum 6

av Werner

Visst var det en trevlig tillställning som Aurum anordnade i helgen (trots visst missförstånd med fikat). När alla fått en kaka i sig var stämningen god. Det var även ett kul tilltag att ha Peder Lamm som utropare.

Auktionen ägde som tidigare rum i de trevliga lokalerna i Sjöfartshuset på Skeppsbron 10.

Det dyrast svenska myntet blev, kanske inte helt oväntat, dukaten från 1754 med sina 185 000 i klubbat pris. Ett vackert mynt som dessutom är särdeles välbevarat.

Dyraste myntet på auktionen blev dock 2 ½ dollar från 1829. Den gick för 230 000kr

Mest anmärkningsvärt på auktionen tycker jag priserna på polletterna blev. Både medaljer och polletter har den senaste tiden fått större uppmärksamhet. Detta är naturligtvis helt i sin ordning. Inom de numismatiska samlarområdena har de traditionella betalningsmedlen – mynten, nästa alltid haft en särställning. Det finns ingen orsak till att andra föremål som ofta är lika historiskt intressanta och kan ha större konstnärligt utförande inte ska få ta större plats i auktionskatalogerna framöver. Inte helt utan skuld till detta är nog Svenska Pollettföreningen.

Den som vill spara på papper behöver inte skriva ut Aurums resultatlista på 16 sidor utan får gärna använda min på fyra sidor. Skriv ut på båda sidorna och värna miljön. PDF finns på denna länk: resultat_aurum_6

Annonser